Impact-iværksætter – gør dine bundlinjer grønnere

Iværksætterdanmark, zeal, Something Green, Generøs & STARTVÆKST Aarhus præsenterer: Impact-iværksætter – gør dine bundlinjer grønnere

Vil du have redskaberne til at gøre din grønne forretningsidé til en bæredygtig forretning? På dette workshopforløb får du virksomme værktøjer til at udvikle og styrke din bæredygtige forretningsmodel, så du kan skabe en bæredygtig virksomhed – også i økonomisk forstand.    

Workshopforløbet er for iværksættere, som har en service, og ønsker at arbejde med deres forretningsmodel med fokus på bæredygtighed. Deltagende virksomheder skal være stiftet efter d. 30/8/2016.    
 
Det er, bortset fra din tid og entusiasme, helt gratis at deltage.  
 
Du vil helt sikkert få mest ud af workshopforløbet, hvis du kan se dig selv i følgende:   

Du har en grøn forretningsidé, og du sælger en ydelse; det kan være, at du har en rådgivningsvirksomhed, en softwarevirksomhed eller en anden type servicevirksomhed. Du ønsker kyndig viden og vejledning i, hvordan du arbejder med bæredygtig impact i din forretningsmodel, og du ønsker at blive skarp på, hvordan du identificerer, kommunikerer og dokumenterer den bæredygtige impact, som du kan tilbyde dine kunder.

  • Få kendskab til bæredygtige forretningsmodeller og værktøjer til bæredygtig forretningsudvikling
  • Få redskaber til dokumentation af dit bæredygtige impact
  • Få styr på hvordan du kommunikerer bæredygtigt, og undgår greenwashing
  • Få kompetencerne til at sælge din bæredygtige ydelse  

Der skal beregnes cirka 1-2 timers hjemmearbejde imellem hver workshop.  
 
Dine guides på vejen fra god idé til god forretning  

Underviserteamet bag dette workshopforløb, består af virksomhederne zeal, Generøs og Something Green. Sammen udgør de nogle af de mest erfarne rådgivere inden for bæredygtig forretningsudvikling. De har selv været, og er, iværksættere, så de trækker ikke kun på teoretisk viden, men i lige så høj grad på levet erfaring. 

Programmet

Workshop 1: Den bæredygtige forretningsmodel

Xenia Duffy og Kirstine Hougaard fra zeal viser, hvordan man udvikler en bæredygtig forretningsmodel, der fremtidssikrer ens virksomhed, og også sikrer at man skaber bæredygtigt impact i verden. Deltagerne kommer til at arbejde aktivt med the sustainable business model canvas og value proposition canvas, som bliver præsenteret og præciseret ift. bæredygtig forretningsudvikling. 

Workshop 2: Show it don’t tell it & undgå greenwashing

Steffen Kallehauge fra Generøs giver input til, hvordan man som iværksætter dokumenterer sit værditilbud, og skaber balance på alle tre bundlinjer. Han viser bl.a., hvordan iværksættere kan måle deres impact ved hjælp af gratis værktøjer som B Corp og Klimaberegneren.  

Og Mona Jensen fra Something Green gennemgår hvad greenwashing er, hvordan man undgår det, og hvordan man formidler sine produkter og services på etisk vis. Hun præsenterer do’s and don’ts med eksempler, og har en lille hjemmeopgave med, som iværksætterne efterfølgende kan få feedback på online (dato. for onlinesession planlægges på dagen).  

Workshop 3: Bæredygtigt salg

Xenia Duffy og Kirstine Hougaard fra zeal lærer deltagerne at kommunikere den bæredygtige værdi til kunderne. De præsenterer samarbejds- og partnerskabsmodellen med udgangspunkt i konkrete eksempler og øvelser. Dagen afsluttes med en samlet salgspræsentation.
 

 

Workshopforløbet finder sted følgende dage:

Dato
Lokation
26-10-2022 16.00 - 19.00
Frederiks Plads 42, 8000 Aarhus C
02-11-2022 16.00 - 19.00
Frederiks Plads 42, 8000 Aarhus C
16-11-2022 16.00 - 19.00
Frederiks Plads 42, 8000 Aarhus C

Information

Landsdel
Midtjylland
Tilmeldingsfrist
25-10-2022 23.55

Forløbet finder sted følgende dage

on. d. 26-10-2022 16.00 - 19.00
on. d. 02-11-2022 16.00 - 19.00
on. d. 16-11-2022 16.00 - 19.00

Kontakt

Betina Møller

Betina Møller

Vækstguide
Erhvervshus Midtjylland

20222801

Har du spørgsmål?

Har du spørgsmål vedrørende tilmelding, startskema eller andet praktisk vedr. forløbet, så kontakt os på info@ivdk.dk.